Kladdkaka
Tack så mycket Carl ;) Måste säga att jag Känner mig väldigt smickrad över att bli tillfrågad om att gästblogga medans Carl är ute på galej :)
sååå.. vad ska nu jag skriva om när jag inte ska skriva om lika "mystiska saker" som orginalägaren? :O *trumvirvel* MAT! Och hur jag ska lyckas med det på ett galant sätt vet jag knappt själv ännu -
men frukta icke mina vänner - den som väntar på något gott väntar aldrig för länge ;D.
Tänkte inleda den 26/7 (dagen efter lön :D) med ett underbart recept på kladdkaka, jag åt den igår :D
Ingredienser
12-16 port
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
florsocker
Till servering:
vispad grädde eller glass och frukt
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl.
Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera
med grädde eller glass och frukt.
Om man är glutenintolerant (långt ord :O) så kan man byta ut mjöl mot glutenfritt mjöl :D och så alla vet så innehåller vaniljsocker och kakao inte gluten! Det har jag nämligen tagit reda på :)
Nu blev det ett långt första inlägg för mig, så nu går jag och äter fruktost!
bakpulver är också glutenfritt.
hur kladdkakan smakar kan jag nog inte skriva om, men garneringen var god =)
Haha! Jag visst inte att Emelie var gästbloggare, men jag förstod det när receptet kom och sedan glutensnacket... :p