Kladdkaka

Tack så mycket Carl ;) Måste säga att jag Känner mig väldigt smickrad över att bli tillfrågad om att gästblogga medans Carl är ute på galej :)

sååå.. vad ska nu jag skriva om när jag inte ska skriva om lika "mystiska saker" som orginalägaren? :O *trumvirvel* MAT! Och hur jag ska lyckas med det på ett galant sätt vet jag knappt själv ännu -
men frukta icke mina vänner - den som väntar på något gott väntar aldrig för länge ;D.


Tänkte inleda den 26/7 (dagen efter lön :D) med ett underbart recept på kladdkaka, jag åt den igår :D


Ingredienser
12-16 port
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl                                     
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
florsocker


Till servering:
vispad grädde eller glass och frukt

Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl.
Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera
med grädde eller glass och frukt.


Om man är glutenintolerant (långt ord :O) så kan man byta ut mjöl mot glutenfritt mjöl :D och så alla vet så innehåller vaniljsocker och kakao inte gluten! Det har jag nämligen tagit reda på :)

Nu blev det ett långt första inlägg för mig, så nu går jag och äter fruktost!


Kommentarer
Postat av: Karolin

bakpulver är också glutenfritt.

hur kladdkakan smakar kan jag nog inte skriva om, men garneringen var god =)

2008-07-26 @ 17:50:00
URL: http://grisrosa.blogg.se/
Postat av: Sandra

Haha! Jag visst inte att Emelie var gästbloggare, men jag förstod det när receptet kom och sedan glutensnacket... :p

2008-07-29 @ 13:54:28
URL: http://s4ndra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Jag är:
Kom ihåg mig?

E-mail: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0